KVKK

30.05.2020

FBİAD FENERBAHÇELİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ
Aşağıda kişisel verilerinizin FBİAD FENERBAHÇELİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ ("FBİAD FENERBAHÇELİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ, FBİAD FENERBAHÇELİ İŞ ADAMLARI VAKFI, FBİAD ÜYESİ İŞ YERLERİ VE TİCARİ İŞTİRAKLERİ") tarafından ne şekilde işlendiğine ilişkin bilgiler başlıklar altında sunulmaktadır.

  1. a) Veri Sorumlusu Hakkında
    Kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") kapsamında FBİAD tarafından işlenebilecektir. Kanun kapsamında FBİAD veri sorumlusu olarak kabul edilmektedir.
    - FBİAD FENERBAHÇELİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ
    - FBİAD FENERBAHÇELİ İŞ ADAMLARI VAKFI
    - FBİAD ORGANİZASYON İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş.
    - www.fbiad.org
  2. b) Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları
    Kişisel verileriniz, Kanun'un 5 ve 6 numaralı maddelerinde listelenen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin şartlara uygun olarak işlenmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi amaçları tahdidi olmamak üzere: FBİAD Fenerbahçeli İş Adamları Derneği, şirketleri ya da FBİAD iş ortaklarının hukuki ve ticari güvenliğinin sağlanması, FBİAD'ın sosyal ve ticari faaliyetlerinin sürdürülmesi ile FBİAD'ın insan kaynakları ve istihdam politikalarının yönetilmesidir.

Kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesinin ve verilerinize hukuka aykırı olarak erişilmesinin önlenmesi ve kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi amacıyla her türlü gerekli teknik ve idari tedbir alınmaktadır.

  1. c) Kişisel Verilerinizin Paylaşılması
    Kişisel verileriniz, FBİAD ve FBİAD'ın üyeleri, iş ortaklarıyla, iştirakleriyle, tedarikçileriyle, dış hizmet sağlayıcılarıyla ve kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile Kanun'un 8 ve 9 numaralı maddelerinde belirtilen şartlara uygun olarak paylaşılabilecektir.

Kişisel verilerinizin paylaşım amaçları tahdidi olmamak üzere: FBİAD'ın ya da FBİAD'ın iş ortaklarının hukuki ve ticari güvenliğinin sağlanması, FBİAD'ın sosyal faaliyetleri ve ticari faaliyetlerinin sürdürülmesi ile FBİAD'ın insan kaynakları süreçlerinin ve istihdam politikalarının yönetilmesidir.

Kişisel verilerinizin paylaşılması halinde gerekli güvenlik önlemleri alınmaktadır.

  1. d) Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri ve Bunların Hukuki Sebepleri
    FBİAD faaliyetlerini sürdürmek amacıyla kişisel verilerinizi, anketler, İnternet siteleri, FBİAD temsilcileri FBİAD Üyeleri ve benzeri çeşitli kanallar vasıtasıyla toplamakta ve değişik hukuki sebeplerle Kanun'un 5 ve 6 numaralı maddelerinde listelenen şartlara uygun olarak işlemektedir.
  2. e) Kişisel Verilerinize İlişkin Kanun'dan Doğan Haklarınız
    Kanun gereğince kişisel verilerinize ilişkin olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:
  3. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
    2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
    6. Kanun'un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
    7. 5 ve 6 numaralı maddeler uyarınca yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için FBİAD'a yazılı olarak başvurabilir ve söz konusu başvuruyu aşağıda belirtilen adres bilgilerine gönderebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından yeni başvuru yöntemleri belirlenmesi halinde, bu yöntemler FBİAD tarafından duyurulacaktır.

Bu kapsamda yapacağınız başvurular mümkün olan en kısa zaman diliminde ve en çok 30 gün içerisinde sonuçlandırılacaktır. Söz konusu başvurular şuan için ücretsizdir. Ancak Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun ücret tarifesi belirlemesi durumunda, bu tarifeye uygun olarak ücretlendirme yapılabilecektir.

Haklarınızı kullanmak için talebinizi yazılı olarak FBİAD'a iletmeniz gereklidir. Derneğimize yazılı başvuruda bulunurken kimlik bilgileriniz ile hangi hakkınızı kullanmak istediğinizi açıklayarak www.fbiad.org adresindeki formu doldurmanız gerekli olup, formun imzalı bir nüshasını da derneğimizin adresi olan “Ağaoğlu Maslak 1453 Residence, Maslak Mah. Taşyoncası Sok. T4B Blok -8 Kat Daire:130 Maslak, Istanbul” adresine teslim edebilir veya kimlik bilgi doğruluğunu sağlamanız şartıyla ; info@fbiad.org adreslerine elektronik posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Haklarınızın kullanımı ile ilgili taleplerinizi yerine getirirken, derneğimizin yapacağı masrafları, KVKK nın Veri Sorumlusuna Başvuru başlıklı 13. Maddesi gereğince belirlenen tarifeye göre talep etme haklarımız saklı tutulmuştur.

6698 sayılı Kanun Gereğince Rıza Gerektirmeyen Haller
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 5. Maddesinin 2. fıkrası uyarınca, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, fiili imkansızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki gerçeklilik tanınmayan kişinin, kendisinin veya bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusu sıfatıyla şirketimizin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusu olan Şirket'in meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hallerinde şirketin açık rıza almaksızın kişisel verileri işleyebilme hakkı mevcuttur.

Açıklık ilkesi gereğince bilanço veya faaliyet raporlarında yer alan veya kamunun aydınlatılması bakımından açıklamanın yükümlülük içerdiği veriler, şirketin tabi olduğu mevzuattan kaynaklı kanuni yükümlülüklerin yerine getirilmesi veya yasal zorunluluklar gereği ve kanunlarda düzenlenmiş olan ilgili kişi veya kurumlara veri aktarımının zorunlu tutulması ve benzeri hallerde Şirketin sır saklama yükümlülüğü olamayacağından, muvafakatname alınmasına gerek olmaksızın ilgili verileri açıklamaya, aktarmaya, işlemeye yetkilidir.